Hogyan óvja matracát?

II. rész

                                   Tehát hogyan lehet  legjobban vigyázni és gondoskodni matracunkról?

                                                           Néhány tanács az ágybetét védelméért:

        matrac_nagy

    

              Használatba vétel előtt gondosan olvassa el a gyártó utasításait

        Ha betartja a gyártó utasításait és tanácsait, biztos lehet benne, hogy sok-sok éven keresztül nem kell megválnia matracától és kényelmesen fog aludni rajta.

             Ügyeljen az ágyrács és a matrac helyes összeállítására

     Ügyeljen rá, hogy az ágyrács és a matrac megfelelően legyen összeállítva és felhelyezve. A nem megfelelő felhelyezés kárt tehet a matracban.

         Ne távolítsa el a címkét

      A címkén olvasható információk később hasznosak lehetnek. A címke a matrac azonosítója, garanciális esetekben szükség van rá, tehát hagyja rajta a matracon.

          Megfelelő ágykeretet használjon – ágyrácsos keretet

     Ne aludjon fémrugókon, széles deszkájú felületeken vagy lapos, egybefüggő felületeken. Az ilyen ágyak azért nem megfelelőek, mert visszatartják a nedvességet, és ez penész kialakulásához vezethet. Mindig ágyrácsra helyezze a matracot, mert az ágyrács lehetővé teszi, hogy a levegő folyamatosan keringjen a matrac körül, tehát jól szellőzzön

         Forgassa a matracot

    Néha-néha, különösen az első 6 hónapban, fordítsa meg a matracot, hogy az a rész, ahol addig a feje volt, most a lábához kerüljön.

         Biztosítson megfelelő szellőzést a hálószobában és a matrac körül

    Legalább hetente (de lehetőség szerint naponta) szellőztesse ki a hálószobát és a matracot. A matrac szellőztetésekor húzza le az ágyneműt, hogy ne maradjon nedvesség a matracban,  ne alakuljanak ki kellemetlen szagok és ne jelenjen meg penész.

       A matrac tisztításához ne használjon folyékony vegyszereket

    Megsérül a matrac anyaga, ha folyékony tisztítószereket használ rajta, vagy vasalni próbálja. Ugyanez vonatkozik az erős vegyszerekre. Az a legjobb, ha időnként közönséges porszívóval kiporszívózza a matracot (a hagyományos fajtával, ne a víztartályossal).

       A matrac nem trambulin

    Ne engedje a gyerekeket ugrálni a matracon. Habár matracok tartós anyagokból készülnek, ha ugrálnak rajta az károsíthatja vagy akár el is törheti az ágyrács léceit.

       Ne hajlítsa meg vagy hajtsa össze a matracot

    Ha elmozdítani vagy tisztítani akarja a matracot, sohase hajlítsa meg vagy hajtsa össze, mert az súlyos kárt okozhat benne.

This entry was posted in hasznos ötletek. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.