Memóriahab: mi az amit tudnunk kell róla?

Valószínűleg sokszor hallott már a memóriahabról, erről a forradalmi anyagról, amely, kivételes tulajdonságainak köszönhetően, számos termék előállításakor alkalmazható.

memory_kez

A memóriahab megtalálható cipőkben, autóülésekben, sőt még az alsóneműkben is, de leggyakrabban matracoknál alkalmazzák.

Eredetileg űrutazásokhoz fejlesztették ki – most ez a legnépszerűbb matracanyag.A memóriahab története a közelmúltban kezdődött, amikor a NASA olyan megfelelő anyagot keresett, amely csökkenti az űrhajósok testére nehezedő nyomást az űrrakéta fellövésekor.

A hetvenes évek elején tehát a NASA kutatóközpontja különféle anyagokat tervezett, amelyek fellövéskor megvédik az űrhajósokat a gravitációs erő hatásától. Sikerük titka egy magas fejlettségű anyag volt – a viszkoelasztikus memóriahab, amely képes volt felvenni az ember alakját, de a nyomás elmúltával visszanyerte eredeti formáját.

Az űrhajókból az ágyunkba

memory_matrac

 

A gravitációs erő által kifejtett nyomás csökkentésében játszott pozitív szerepe miatt a memóriahabot hamarosan az ágyhoz kötött betegek orvosi kezelésében is alkalmazni kezdték,hogy csökkentsék a sebeikre és az egész testükre nehezedő nyomást. A memóriahab kivételes tulajdonságainak köszönhetően hamarosan az egész világon elterjedt.

A memóriahab olyan érzést kelt, mintha lebegnénk,kényelembe burkolja testünket és egyenletesen oszlatja el a testsúlyt a matrac felületén.A memóriahabból készült belsővel rendelkező matrac tökéletesen felveszi a test alakját ,hőmérsékletét és elvezeti a feszültséget. Ha a testre nem nehezedik nyomás, javul a vérkeringés: a testnedvek szabadon áramlanak a testben, anélkül, hogy nyomást gyakorolnának a hajszálerekre.

A memóriahabos matrac tehát különösen alkalmas azok számára, akik derék-, nyaki és csípőfájdalomban szenvednek.

A memóriahab felveszi az Ön alakját és hőmérsékletét: olyan, mintha egy felhőn aludna!

A memóriahab nyitott cellás szerkezetű viszkoelasztikus habból készül. Más habokkal összehasonlítva nagyobb a sűrűsége és érzékenyen reagál a hőre.

Ez azt jelenti, hogy egyedi szerkezete miatt tökéletesen alkalmazkodik az emberi test alakjához és súlyához, de a nyomás megszűntével a memóriahab lassan visszanyeri eredeti formáját.

Egy keményebb anyaggal kombinálva a memóriahab ideális alap az alváshoz. A memóriahab önmagában túlságosan puha ahhoz, hogy a matrac teljes szerkezete belőle készüljön, ezért keményebb anyagokat adnak hozzá, hogy alátámasztást nyújtson a testnek és biztosítsa a gerinc ergonómiailag helyes pozícióját.

Azok számára, akik már meglévő, hagyományos ágyukon, régi kanapéjukon szeretnék megtapasztalni a memóriahab előnyeit van egy jó hír: megtalálhatóak a memóriahabból készült fedőmatracok. Ezek a 4cm vékony, levehető huzattal ellátott, puha fedőmatracok felújítják a kifeküdt, régi ágyakat, és biztosítják a memóriahabos matracon való alvás összes előnyét.

This entry was posted in hasznos ötletek. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.